Posts

Showing posts from March, 2015

Akhirnya!

Pergh! Lega giler speaking test dah tamat. Dan aku berjaya ambik semua paper MUET. Bukan main aku nervous melampau beberapa minggu lepas. Rasanya lepas je abis Ujian Progresif 1, aku dah mula tak senang duduk sebab anytime Speaking test akan dijalankan dalam kelas. Tekaan aku betul. Bridget dan Vero dah sedia nampaknya. Aku je yang terlebih stress walhal diorang rilek aje.

Semalam, aku cakap kat diri sendiri, "jangan pentingkan diri. Budak 2 tu dah sedia awal-awal. Dah tak sabar nak selesaikan segala urusan Speaking. Buat apa aku nak tangguh-tangguh lagi.." Lagipun rasanya aku dah hafal kot benda yang perlu disebut masa test tu. So malam tu jugak, aku janji dengan diri, tak akan cuba untuk melambat-lambatkan masa. Penat Bridget pujuk aku supaya jadi kumpulan pertama, tapi aku yang tak nak. So aku cakap la, better kita ambik turn yang ketiga. Since memula aku ingat, aku boleh mintak point dari group pertama. Rupanya, soalan kami lain. Nasib banyak elaboration. Alhamdulillah.

#Laptop Barew

Ada orang yang berenti sengih sejak tadi. Akulah orang tu. Wahahahah! Akhirnya, benda yang ku impi-impikan sejak Disember tahun lepas akhirnya jatuh ke ribaku. Alhamdulillah. Mungkin orang belikan aku laptop ni sebab penat dengar aku asyik merengek payah nak buat kerja. Alasan sungguh tak lojik. Wehehehehe. Saja nak bikin panas. Bukan takde laptop makcik. Cuma ku mengada-ngada tak sudi nak pakai dengan alasan takleh print kerja. Aku jugak yang bengap sebab tak install HP kat laptop tu. Alasan lainnya, old pesen sangat laptop tu. Ntah zaman bila punya Acer la tu. Nak klik pun payah. Kena tekan benda alah tu pulak. Mouse pulak canggih terlebih. Sanggup aku salin balik guna pen kat kertas. Sengaja nak tunjuk rebel. LOL

Pandai pulak mak cik nak kenakan aku. Kemain lagi bikin mood guwa panas. Oh ya, laptop ni ditaja sepenuhnya oleh MakNgah Sdn Bhd. Thanks. Len kali belikan lagi ek kalau aku request. Huihui. Dia pegi ajak konon-konon nak belikan tudung raya. Aku yang berkeras tak nak walaup…

Cuti lagi

Seronok ah taun ni. Asyik jumpa cuti je. Dulu dapat cuti free seminggu sebab banjir. Pastu, cuti CNY pulak. Baru je sekolah 2 minggu cuti lagi. Yang ni aku tak tau cuti apa. Aku gelar dia cuti seminggu. Nama pun cuti, mesti la bunyi seronok. Tapi thrill cuti tu dah dimusnahkan oleh homework. Ada 10 esei MUET untuk disalin, lengkapkan Buku LP Geografi dari tutorial 11 sampai 16, sediakan esei BM untuk kerja kursus, latihan ekonomi dan geografi, slide presentation untuk geografi, temubual untuk kerja kursus Pengajian Am pergh! Rasa nak naik roket dan tinggal kat angkasa je. Tak nak balik ke bumi dah. Belum lagi kelas tambahan Geografi dan Ekonomi. Yang latihan 2 jenis tu nanti bincang kat kelas. Mampus nakkk~ First night cuti, aku dah setelkan 2 esei MUET. Hari ni, aku buat kat library, dapat siap lagi 2. Kalau tak sebab tetiba si Lvyna terpacul sama kat library, mungkin aku dapat siapkan 3 esei. Sebab dia adalah, aku tak fokus. Bercakap aje. Hahah. Sengaja siapkan MUET dulu. Sebab dia …

Result dah out Jahhhh

Lupa pulak aku yang hari ni result SPM diumumkan. Walhal tadi kat sekolah kemain lagi gurau-gurau ngan kengkawan berapa A dalam tangan. Hampehh punya jenaka. Tahniah buat adek sepupu dapat 4A . Okey la tu dik oi. Akak kau ni dulu, 2 ekor Ayam. Pastu bawak pulak 2 ekor Gajah balik rumah. Tu yang memerap kat form 6 ni. Wahahahahaha *sembunyi duka di lubuk hati yang terdalam...*Buat semua adik-adik SPM leaver batch '97, bertenanglah. Berjaya ke tak berjaya ke, tolak tepi. Yang penting nampak buah usaha. Tadi nampak sorang friend lam Facebook, stret A gittew. Nak terjojol bijik mata aku. Semua jenis A ada. Memang tahap hebat la tu. 11 subjek pulak tu, MasyaAllah... kalau aku dapat camtu dulu, pergh. Parents aku buat kenduri kesyukuran agaknya. Tapi, aku tak dapat so jimatla duit diorang nak belanja jiran-jiran makan. Hahaha!Sekarang nilah masanya untuk tentukan pilihan. UPU kalau belum isi, sila isi sekarang. Pilih bebaek tau. Baca betul-betul. Kang salah isi, jadi cam hakak ni hah. P…