Fokuslah wahai jiwa

My my, why do I get this feeling that you're just using me to get your assignment done?

Lets not being jiwang tonight. Gonna share something not-really-important for the readers lol.

Pertama sekali, sila senyap. Tutup semua benda yang boleh menghasilkan bunyi. Kecuali kentut. Biarkan kentut tu keluar dengan aman bebas serta mengeluarkan nadanya yang indah seperti sorga itu.

Have you been in a situation where the final are so close to you? Jaraknya macam kencing yang takleh nak tahan lagi tapi kau boleh buat-buat taktau dan proceed buat kerja kau yang berlambak dan menggunung tu.

Yes, STPM Sem 2 dah dekat sangat. Bulan depan. 14 Mei dah mula. Sekarang dah 23 April. Lets not talking about final right now. Trial. Yes, Trial STPM sem 2 akan mula. Kurang 24 jam. Esok la maknanya. Tapi, minggu ni aku boleh lagi dengan nervousnya buat kerja kursus Pengajian Am dari belek buku. Rasa macam diri terer gitu. Walhal itu Trial. Trial. Oh can somebody wake me up?

Langsung tak rasa apa-apa, sibuk tiap petang pergi qada' tidur yang tak cukup waktu malam hari, then waktu malam pulak dua kali bancuh Nescafe 3 in 1 dan stay awake until 2 am just nak siapkan kerja kursus dan homework yang tertangguh berkulat-kulat lamanya. Then esok harinya ulang rutin yang sama sampailah sekarang aku ketepikan laptop dan mula bukak buku geografi sebab esok geografi.

Bila tanya cikgu Lily topik mana yang keluar, kemain lagi kata, "cover topik atmosfera, hidrologi, sektor ekonomi dan globalisasi ekonomi serantau. U boleh buat punya." Lega dah. Bila belek buku, chet betul! Kenapa tak cakap semua topik keluar! Sengaja nak menyakiti perasaan pelajarnya yang sedia rapuh ni.

Betul-betul kena gerakkan diri sendiri. Tengoklah sekarang, boleh hasilkan post pulak tu. Sungguh bertuah. Andai mak masih ada, sah aku hilang telinga dah sekarang.

FUCK. Fokus Untuk Capai Kejayaan. Semoga kejayaan itu milik kami. Agar nanti dapat pakai jubah konvo. Nampak game nya iteww? Mintak kejayaan tapi main-main. Okey jum study. Last minute selalunya yang paling berkesan.




Comments

Popular posts from this blog

Majlis Perwakilan Pelajar

Minah sekut

I Am Popularian