Posts

Showing posts from October, 2015

Sayonara U6A1 STPM 2014/2015

Image
Usia perkenalan setiap kami adalah berlainan. Tapi, dalam tempoh 1 tahun setengah ni, kami berjaya menjalinkan satu hubungan yang erat sesama kami. Dan aku rasa, itu adalah pencapaian terbaru. Sebelum ni, aku boleh dikatakan kurang bergaul dengan orang atas beberapa faktor. Tapi bila dah rapat, aku rasa orang meluat pulak dengan perangai aku yang banyak mulut dan kuat menyakat ni. 
Kelas U6A1 ni ada satu kelainan yang tersendiri. Susah aku nak jumpa kat tempat lain. Bagaimana mungkin, sebuah kelas yang ada pelbagai bangsa, tapi boleh satu kepala dalam hal-hal mendajalkan diri masing-masing? Perkara ini diakui sendiri oleh bapak aku yang tengok suasana kami ketika BBQ haritu. Rare katanya. Selamba, simple, tapi heboh dan penuh keriuhan. 
U6A1. Cikgu semua bising-bising sebab kami ni riuh sangat. Bising. Kelas yang begitu tinggi, di tingkat 3, Blok Daisi SMK Bandar, blok paling hujung, adalah satu tempat di mana kami menjadi pemerintah. Susah nak senyap. Bukan takda kelas lain, cuma ka…

Riuh yang bakal dirindui

Image
Akhirnya, selepas 14 tahun bergelar pelajar sekolah, telah datang satu hari di mana aku akan meninggalkan zaman persekolahan. Mati-mati aku ingat tahun 2013 tu la tahun terakhir aku sebagai student. Rupanya, tu cumalah tahun terakhir di SMK Baru dan aku menyambung pengembaraan ilmu ke SMK Bandar selama 1 tahun setengah. Memang tahap maximum dah umur aku sebagai student sekolah. Mungkin aku terlalu muda untuk proceed ke diploma tetapi dah maksimum untuk jadi budak sekolah. 
Sebelum aku letakkan speech kat post ni, baik aku letak semua gambar yang aku ambik tadi. Sanggup merisikokan diri bawak tablet pergi sekolah. Biasa handphone je aku seludup. Dan, aku dah terjangkit dengan wabak selfie so harap bertahan dengan cuteness level aku yang infinity ni. Hoho!


Ni Cikgu Lily. Guru kelas U6A1 yang sungguh sporting dan baik hati. Support system kitorang ni.  *cikgu lagi nakal dari aku. Aku peace je, dia boleh buat muka sun shine lagi*


Yang hensem ni, cikgu Sidi. Ajar BM. Aku baru tau rupanya …