Posts

Showing posts from November, 2015

I see fire

Sebelum aku mula meluahkan kat sini, aku nak minta maaf kepada mana-mana individu yang pm aku semalam. Aku sengaja taknak balas mana-mana mesej. Tapi aku memang ada respon pada group but no for any private chats. Sorry sangat-sangat. Emosi semalam memang berada pada tahap yang membimbangkan. 
Semua sebab kertas ulangan Ekonomi semester 1. Aku sangat berharap pada paper ekonomi ulangan ni sebab haritu untuk subjek geografi, nampak macam tak menjanjikan apa-apa yang manis. Aku berusaha betul-betul cuba hadamkan semua formula, cara menjawab, cara mengira. Pendek cerita, I gave my all to this paper. Besar harapan aku untuk pastikan aku boleh menjawab semua soalan.
Aku memang betul-betul berazam untuk pastikan paper ekonomi ni tak kecundang macam paper geografi haritu so malam before exam, aku sempat togok kopi secawan untuk pastikan aku tak mengantuk sepanjang buat revision. Tapi aku lupa, kopi dah berkesan sepenuhnya dengan aku. Kalau dulu, minumlah sampai 3 cawan sekalipun, tetap menga…

STPM 2015

Akhirnya, tamat sudah peperangan terakhir (kalau yang tak repeat la). Masalahnya bagi aku belum lagi tamat sebab ada lagi 3 kertas menunggu. As usual, post yang paling dinantikan (yeke?) iaitu moment yang berlaku sepanjang peperiksaan berjalan. Enjoy tau sebab aku dah susah payah cari port baek punya semata-mata nak up post ni. Teehee!
3 November 2015
Pengajian Am 3 Ada dua paper pada hari tersebut. Pengajian Am dan Geografi. Memang dari semester 1 lagi aku dah berbulu dengan kawan baik ni. Perlu ke dia letak sehari sama-sama? Kita mula dengan paper P.Am dulu. As usual, mana-mana exam kena mula dengan Bismillah. Masa paper ni haritu, memang diakui, aku masuk dewan peperiksaan dengan ilmu yang tak berapa nak banyak since emosi belum nak betul lagi. Aku cuma bergantung dengan latihan objektif yang aku buat kat library je. Tu pun 2 hari sebelum exam aku cuba untuk kuasai Kumpulan D-8, OIC, ASEAN, dan lain-lain pertubuhan yang disertai oleh Malaysia sama ada peringkat antarabangsa mahupun …