Posts

Showing posts from April, 2016

Refleksi

Aku ada lebih kurang 7 hari bekerja lagi sebelum hari gaji. Bila teringat macam mana aku spend duit gaji aku 2 bulan lepas, memang rasa nak hempuk diri sendiri ke dinding. So untuk gaji kali ni, biarlah aku spend duit semata-mata untuk belanja makan waktu bekerja sahaja. Means, malas nak sibuk beli itu ini. Walaupun sebenarnya, aku jumpa satu lagi buku Lang Leav. Hashtag peminat tegar Lang Leav. 
Dalam tempoh hampir 4 bulan, macam-macam benda sedarkan aku. Lagi-lagi bekerja dalam suasana bukan semuanya umur sebaya. Aku ada 3 support system kat Popular ni. Akak I-can-read-you dan dua beradik tu. Diorang banyak share dengan aku life kit. Akak I-can-read-you adalah orang yang paling banyak nasihat aku. Aku selalu share dengan dia apa yang aku rasa dalam hidup ni. Especially lepas je aku dapat full result STPM. Aku tak dapat 3.00 dan benda tu buat aku rasa makin tak yakin dapat melangkah ke uni life. 
Akak I-can-read-you banyak bagi dorongan. Sampaikan dia ajak aku masuk OUM. Belajar sam…

Just my 20 cents:)

Banyak benda yang berlaku, kadang-kadang buat aku fed up nak hidup. Like, everything perlukan aku untuk berfikir macam mana nak survive sedangkan aku belum punya pengalaman yang cukup sepenuhnya untuk cope everything all by myself. 
This few days, beberapa insiden seolah-olah cuba nak runtuhkan dan jatuhkan aku dari tempat sedang aku berpijak sekarang. Perasaan aku disakiti, ego aku diuji, kesabaran aku menipis dan semua tu nampak betul-betul susah untuk aku atasi. Kalau tak kerana aku mencuba untuk kuat, dah lama kot aku jatuh. Sebelum semua tu datang kacau aku lagi. 

Dalam hidup, macam-macam hal boleh berlaku. Pelangi muncul selepas hujan, ribut datang membawa kilat. Manusia datang dan pergi. Hati diubati kemudian disakiti. The only reason kenapa kita masih kat sini adalah sebab semangat. Bukan sekadar semangat dalam diri sendiri, tapi didorong oleh orang-orang yang sayang dan percaya kita. Family, closest friends atau sesiapa saja yang kenal kita macam mana dan apa yang kita buat …