Posts

Showing posts from August, 2016

Why?

Hey. Rasa dah lama sangat tak update. Just takde benda nak share. Tapi sekarang aku ada benda nak share so here I am today. 
Last time aku bercerita pasal UPU. Aku takdapat. God knows, I cried a lot during that day. Mood aku sangat down. Hati aku sakit sangat masa tu. Lebih-lebih lagi aku tertekan dengan permintaan orang tua untuk tetap letak harapan. Sedangkan aku sendiri masa tu dah pun putus harapan. Demi dia, aku mohon sekali lagi untuk rayuan. Tanpa bertanya dan memberitahu beliau, aku tukar kontrak aku kat Popular. Kerana hati aku dah terlalu tawar untuk menunggu. Lepas beberapa hari, baru aku bagitau perkara sebenar kat bapak. Beliau terkejut, tapi aku berhak untuk tentukan apa yang aku nak. 
Sekarang, keputusan rayuan tu dah diumumkan. Sekali lagi, berita yang aku terima adalah dukacita. Serious? Apa semua ni? Like, memang la aku tak letak harapan tapi kenapa minta untuk dibuat rayuan kalau tak nak terima? Memang keputusan yang tak reach pointer 3.00 ke atas memang tak layak …

Worth waiting?

Image
Yo! Lama sangat tak update due to haritu sakit sampai admit kat wad. Dah keluar wad pulak, cun pulak tengah sibuk beraya. Lepas beraya, sambung pulak kerja. Kebanyakannya spent time bermalas-malasan sambil-sambil mengenang nasib diri. Harini tetiba terseru pulak nak update.
The time is running. Dan kali ni tak lama lagi benda yang ditunggu-tunggu selama ni bakal tiba. UPU. Yang dinantikan selama ni. Yang selama ni banyak memutar belitkan hal-hal dalam kepala otak aku sampai rasa nak give up. Sumpah, memang rasa nak give up. Mula-mula, memang aku rasa kalau aku dapat pun tawaran tu nanti, aku reject je. Somehow, tetiba beberapa harini aku mula rasa aku tak paptut buat keputusan macamtu. Pada logik akal orang, memang orang akan fikir, "oh, finally minah ni sedar yang dia tak patut berfikir untuk tak nak masuk universiti dah sebab dah selesa sangat bekerja."
Apa yang buat aku berfikir untuk tak mengalah pada penghujung masa ni? Beberapa hari sebelum end of July haritu, para su…