Posts

Showing posts from November, 2016

I wanna go home!

November is coming to the end dan December bakal menjelma. Sepeti tahun-tahun sudah, aku jugak memutuskan untuk pulang ke kampung halaman tempat lahirkuu~
Mula-mula memang fikir nak balik next year je. Sebab cuti yang agak terhad pasal tu la tak fikir sangat nak balik jugak tahun ni. Tapi nampaknya makcik makcik aku begitu merindui kepulangan aku ke kampung maka sejak seminggu lepas aku asyik belek kalendar nak rancang bila nak balik sana. 
Tarikh dah tetap. Tinggal nak submit borang cuti. Hakikatnya semua orang tau aku memang akan bercuti bulan hadapan. Asyik diorang je cuti, tiba pulak giliran aku yang bercuti. Hohoho~ Ada sebab lain jugak aku nak balik kampung ni. Salah satunya memang seruan makcik makcik aku kat sana jelah. Lagi satu pasal aku nak menenangkan fikiran dari stress kerja. 
Memang la akan ada orang heran, "aih, keja kede buku jak pun, stress apanya?" Sepatutnya memang tak stress la, pasal kerja kedai, cuma banyak sibuk susun barang je. Tapi aku ni Retail As…

Minah sekut

Halo uols. Takde masa aku nak update blog ni sebenarnya. Plus takde mende sangat nak story. Biasa aku post kat Twitter je. Takpun aku gi melalut je kat sapa-sapa yang sudi dengar. Haritu dapat skuter sebijik. Sebab memang dah impian hasrat di lubuk hati paling dalam untuk dapat motor. Paling senang skuter jelah. So, bapak aku pun dengan baik hatinya, belikan aku skuter. Yamaha Ego LC. Kaler biru + hitam + kuning sikit. Memang yang kaler kuning tu boleh kira aku mintak tauke kedaj hapuskan 70% la pasal kaler kuning dia macam kaler cirit. Geli ahahahaha. Selepas seminggu, baru aku diberi kebenaran bawak skuter pegi kerja. Jangan soal pasal lesen. Aku kira stok hati kering je bawak kat jalan. Tapi dont worry be happy. Aku dah register dah pun. Tunggu hari nak kursus je nih. Nak diceritakan, baru hari kedua aku bawak baby boooncit aku tu, aku terbabas tercampak ke pokok bunga yang ditanam oleh BDA. Kawasan kejadian berdekatan dengan Parkcity Mall. Masa tu hujan renyai-renyai dan apa yang …