Posts

Showing posts from July, 2017

Sabtu

Haluu! Dah lama dah nak update kat blog ni tapi pasal payah benoo nak connect laptop ni ke wifi, memang ambik masa la nak kasi kepala tak ni bijak sikit macam mana nak atur sendiri masalah ni. Kalau aku tanya bapak aku, memang jawapan beliau, "hantar kedai." No no. Aku dah ada rekod kat kedai. Pasal mamat tu cakap hari ni hantar esok siap. Tapi esoknya dia bagitau, tunggu dia kol. Baru datang ambik. Banyak cekadak la kau. Menipu.
So kali ni nak ceritalah pasal hari Sabtu. Ye sabtu. Saturday. Hari Sabtu bagi orang lain mungkin agak indah pasal boleh bangun lewat sikit. Atau meluangkan masa dengan family dan macam-macam lagilah. Aku pun rindu nak dapat offday hari Sabtu. Jarang dapat.
Aku nak tanya, berapa ramai yang ingat pasal kempen yang berlaku pada hari Sabtu? Kempen "No Plastic Day". Dulu-dulu, aku tengok banyak kedai yang menjalankan kempen ni kat Bintulu. Sekarang? Aku rasa macam Popular Bookstore je buat. Aku taulah pasal aku kerja kat situ.
Sejujurnya, aku…