Posts

Showing posts from August, 2017

Counting days

Haii!
Sekarang dah masuk 13 Ogos. Tick tock tick tock. Haritu sibuk nervous nak keluar result UPU. Sekarang nervous menunggu hari nak masuk UPM pulak dah. 
Weekend kali ni lah yang pertama aku tak enjoy sangat pasal sibuk ke sana ke sini. Syukur bapak aku dah banyak tolong so tak la kecoh sangat. Cuma sibuk pasal preparation je. Kene banyak print dari edaftar UPM. Dahla aku ni printer pun takde. Dulu ada. Tapi dah kembali ke rahmatullah. Jadi kenangan terindah je. Mana taknya, dah sampai ajal. Aku beli dia masa tahun 2010 dulu. Pastu hadap lagi perangai aku yang suka sangat hentak dia hahahaha mintak ampun la encik printer. 
Sampai ke hari ni, aku masih lagi berfikir nak bawak apa ke sana selain baju dan laptop. Banyak mintak pendapat sekeliling jugak. Dan kebetulan hari ni ada DM dari senior kat UPM. Senior tahun je. Kalau ikut umur, sebaya. Aku tanya pasal suasana bilik. Kira okey la tu. Kira besar bilik aku kot. Cuma kena kongsi dengan lagi 3 orang la. Sedia bantal, cadar, selimut …

Penantian Berharga

Waktu telah berbicara, menanti tak sia-sia~Yeah. Lama tak update. Sejak laptop tu payah betul nak bekerjasama dengan wifi. Malas nak angkut laptop besar gedabak sana sini. Baik aku update guna henpon je senang. Setelah setahun menunggu, macam macam hal aku dah tengok. Belajar perangai alam sekeliling. Akhirnya, setelah menanti lama, walaupun kadang kadang memang rasa nak give up, aku menerima tawaran belajar di Universiti Putra Malaysia. Syukur syukur Alhamdulillah. Setahun bukan tempoh singkat.Ogos 2016, aku betul betul berharap masa tu supaya aku dapat sambung study. Tapi kecundang. Lama aku kecewa. Sampai tukar kontrak kerja jadi staf tetap di Popular. Ogos 2017. Rupanya penantian membuahkan hasil. Tak sia sia aku meletakkan sedikit harapan untuk melanjutkan pelajaran walaupun hati selaluny memang rasa dah tak nak dah. Tak sudi dah nak ke mana-mana. Elok cari duit sendiri. Flashback masa tarikh UPU diumumkan. Pagi tu aku saja bangun awal nak hantar kawan kerja kat bookfair. Pasal d…